Eddy Hendriks

Eddy Hendriks (1963): (Sport-) fysiotherapeut en haptotherapeut

Opleidingen

Eddy Hendriks

Na de opleiding fysio- en sportfysiotherapie ben ik in 1989 met de opleiding haptonomie in Doorn gestart. Vervolgens heb ik de driejarige therapieopleiding bij Synergos in Amersfoort afgerond. In 2005 heb ik nog een afsluitend jaar in Doorn gevolgd voor de definitieve afronding en erkenning van de VVH, de beroepsvereniging voor haptotherapeuten. In 2012 heb ik de tweejarige haptotherapeutische opleiding relatietherapie afgerond. Als aanvulling hierop heb ik in 2014 een 2-daagse en in 2018 een 5-daagse Masterclass gevolgd bij Ted Troost en Eric Elbers. In 2016 heb ik tevens een bijscholing psychopathologie gevolgd.

Werkervaring

Na 16 maanden in militaire dienst fysiotherapeut te zijn geweest, ben ik in 1988 voor mezelf begonnen in Leusden. In de jaren negentig was ik verzorger/fysiotherapeut bij voetbalvereniging Roda 46 gedurende twee seizoenen. Daarnaast ben ik jaren lid geweest van de medische commissie van korfbalclub Antilopen. Eind jaren negentig heb ik zeven jaar spreekuur gedraaid bij Sport 2000, een sportschool in Leusden. Van daaruit ontstond de opdracht om samen met een collega bij DHV te Amersfoort bedrijfsfitness op te zetten. Dit heb ik twee jaar gedaan.

Tot op heden heb ik me regelmatig beziggehouden met het begeleiden en behandelen van topsporters. Voor het KNKV ben ik tien jaar actief lid geweest van de medische commissie en heb ik de begeleiding van Nationale ploegen gedaan als fysiotherapeut, bij onder andere 3 keer een EK en 2 keer een WK. Ook heb ik twee jaar de dameswielerploeg Therme Skincare uit de TOPklasse haptonomisch begeleid. Individueel heb ik begeleid: een nationale topsprinter van 100-200m, een 1500m loper, een baanwielrenster richting de olympische spelen en een K1 topper heb ik fysiotherapeutisch behandeld.

Daarnaast natuurlijk even belangrijk is het begeleiden van meer recreatieve sporters die ook het optimale willen halen uit hun mogelijkheden. Deze fysiotherapeutische ervaringen leveren een waardevolle bijdrage aan mijn manier van behandelen van zowel sporters als niet-sporters.

Ik heb negen jaar lang als trainer bij het Leefstijl Trainings Centrum (LTC) in Dalfsen gewerkt. Bij het LTC gaf ik voornamelijk preventie- en reïntegratietrainingen, maar ook communicatietraining voor teams binnen het bedrijfsleven. Het belangrijkste doel van de trainingen was mensen bewust te maken van hun gedrag en lichaamssignalen en deze bewustwording te leren gebruiken in het dagelijks leven. Sinds het voorjaar van 2018 heb ik mij na de inspiratiedagen van het LTC me weer bij hen aangesloten om trainingen te verzorgen, zie voor meer informatie www.ltctraining.nl. Ook heb ik in 2015 voor het Schipper Bosch projectteam 6 trainingen verzorgd over “Wel-Zijn” op de werkvloer.

In 2005 is ons centrum, Centrum In Balans, geopend waar wij mensen zowel individueel als in groepen begeleiden. De laatste jaren heb ik mij meer gericht op het helder maken van de verbinding tussen klacht en emotie/gevoelens. Dit komt zowel binnen de fysio-, relatie- als haptotherapie naar voren. Delen wat er in je leeft, geeft een meer ontspannen manier van bewegen en leven. Je mag van mij verwachten dat ik mijn brede ervaring en scherpte inzet in de begeleiding. Je bent van harte welkom!