Lichaamsgerichte psychotherapie

Individuele sessie

In deze maatschappij zijn we verleerd om contact te maken met ons lichaam, te luisteren naar wat het te zeggen heeft en dit serieus te nemen. De gevolgen hiervan zijn stress, burn-out, depressie en angst. Je kan daardoor je vitaliteit, levenslust en plezier verliezen.

Afhankelijk van wat je klachten zijn, gebruiken we bewustzijnsoefeningen, massages, ademoefeningen en ontspanningstechnieken. Een individuele sessie wordt afgestemd op jouw specifieke probleem. Je krijgt huiswerkoefeningen mee en handvatten om in het dagelijks leven te gebruiken.

In de sessies maak je contact met wat jij voelt en wilt, waardoor jij je beter leert af te stemmen op jezelf en anderen. Bovendien word jij je meer bewust van je verlangens. Daardoor ga jij je prettiger voelen met jezelf en in je omgeving: je voelt je een levendiger mens. Als je energie stroomt, is je lichaam vitaal en een bron van plezier en veerkracht. Het lichaam geeft dan aan wat goed en niet goed voor je is.

Groepsgerichte training

Wij geven ook groepen waarin je doeltreffend jezelf kan ontwikkelen. Binnen de training doe je inspannende en ontspannende oefeningen en leer je bewust te zijn van je lichaam en ademhaling. Daardoor voel jij je meer in balans en leer je anders om te gaan met stress en spanning. Verder krijg je een betere conditie op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. We werken vaak aan de hand van thema’s.

Dit jaar (2017) worden de trainingen gegeven door Meta Pot en Anneke de Boer.

Onze lichaamsgerichte therapeuten zijn Wilma Huizinga en Meta Pot.