Fysiotherapie

De fysiotherapeut is een specialist op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat.
U kunt daarbij denken aan klachten van spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Samen met u wordt er gekeken wat er gedaan moet worden om lichamelijk weer zo snel mogelijk optimaal te functioneren. Beter bewegen geeft namelijk optimaler leven.

Hoe gaat fysiotherapie bij ons in zijn werk?
Na een intake en lichamelijk onderzoek wordt er een behandelplan gemaakt. Een behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit oefenen, massage, houdings- en bewegingsadvies, coaching, het verminderen van pijn en het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Dit alles wordt gebruikt om u weer optimaal te laten bewegen.
Ontspanningsoefeningen en massage zijn manieren om u als cliënt te laten voelen hoe het gesteld is met uw lichaam. Massage kan zowel ontspannend als vitaliserend werken. Ook maken wij u bewust van uw belasting in relatie met uw belastbaarheid, zowel op lichamelijk als mentaal niveau. Binnen de behandeling wordt ook aandacht besteed aan leefstijl.
Zowel cliënten als therapeuten zijn uniek. Daarom behandelen wij niet alleen vanuit de richtlijnen, maar gebruiken we ook onze werkervaring en therapeutische achtergrond. We stemmen de behandeling af op de cliënt, steeds weer zoekend naar mogelijkheden om de gestelde doelen te bereiken.

Preventie
Naast het behandelen van u met uw aandoening besteden we ook aandacht aan preventie. Klachten zijn niet alleen fysiek maar ook vaak gedragsmatig bepaald. U kunt zich dan ook voorstellen dat in het kader van preventie, maar natuurlijk ook gedurende de behandeling, een actieve bijdrage van u wordt gevraagd.

Specialisatie Dry Needling
Eddy Hendriks heeft zich gespecialiseerd in dry needling, een methode waarbij men met een acupunctuurnaald een triggerpoint of een verharding in de spier aanprikt. Het losmaken van het triggerpoint geeft pijnvermindering, een daling van de spierspanning en meer kracht en beweeglijkheid van de spier. Men gebruikt het met name voor klachten in de schoudergordel, carpaaltunnelsyndroom, ischias, hoofdpijnklachten en klachten van de elleboog.

Onze fysiotherapeuten zijn Eddy Hendriks en Mark Koot voor sportmassage kun je terecht bij NGS-sportmasseur Ana Goedbloed.