Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaamsgerichte psychotherapie - Centrum In Balans

Lichaamsgerichte psychotherapie is een therapie waarin zowel de lichamelijke, emotionele als mentale aspecten deel uitmaken van de behandeling. We doen oefeningen met ademhaling, geluid, beweging en aanraking zodat jij je bewust wordt van weerstanden en blokkades in je lichaam.

Bij Centrum in Balans geven we 2 soorten lichaamsgerichte psychotherapie:

1. Individuele sessie

In deze maatschappij zijn we verleerd om contact te maken met ons lichaam, te luisteren naar wat het te zeggen heeft en dit serieus te nemen. De gevolgen hiervan zijn stress, burn-out, depressie en angst. Je kan daardoor je vitaliteit, levenslust en plezier verliezen.

Afhankelijk van wat je klachten zijn, gebruiken we bewustzijnsoefeningen, massages, ademoefeningen en ontspanningstechnieken. Een individuele sessie wordt afgestemd op jouw specifieke probleem. Je krijgt huiswerkoefeningen mee en handvatten om in het dagelijks leven te gebruiken.

In de sessies maak je contact met wat jij voelt en wilt, waardoor jij je beter leert af te stemmen op jezelf en anderen. Bovendien word jij je meer bewust van je verlangens. Daardoor ga jij je prettiger voelen met jezelf en in je omgeving: je voelt je een levendiger mens. Als je energie stroomt, is je lichaam vitaal en een bron van plezier en veerkracht. Het lichaam geeft dan aan wat goed en niet goed voor je is.

2. Groepsgerichte training

De groepsgerichte trainingen vinden voorlopig in verband met Corona geen doorgang.

Wij geven ook groepen waarin je doeltreffend jezelf kan ontwikkelen. Binnen de training doe je inspannende en ontspannende oefeningen en leer je bewust te zijn van je lichaam en ademhaling. Daardoor voel jij je meer in balans en leer je anders om te gaan met stress en spanning. Verder krijg je een betere conditie op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. We werken vaak aan de hand van thema’s.

Onze lichaamsgerichte therapeuten zijn Wilma Huizinga en Meta Pot.

Neem gerust contact op voor meer informatie!

Volwassenen
Lichaamsgerichte psychotherapie kan helpen bij:

  • Stressgerelateerde klachten
  • Burn-out
  • Depressie
  • Angst & paniek
  • Slaapproblemen 

Kinderen en jongeren
Voor kinderen en jongeren kan lichaamsgerichte psychotherapie helpen als ze last hebben van:

  • Vermoeidheids- of slaapproblemen
  • Benauwdheids- of hyperventilatieklachten
  • Hoofd- of buikpijn
  • Onzeker of angstig zijn
  • Onrustig/druk zijn of driftbuien hebben

Lichaamsgerichte psychotherapie is er voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over lichaamsgerichte psychotherapie ontvangen of een afspraak maken, vul dan het onderstaande formulier in. Je kan ook contact opnemen via telefoonnummer 033-4950584.

Laat je telefoonnummer achter als je wilt dat wij je terug moeten bellen voor een nieuwe afspraak. Uiteraard gaan wij vanuit privacy-overwegingen vertrouwelijk met al je gegevens om.